Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ιδέα για ereaders καφέ...

Τι θα λέγατε για μία καφετέρια όπου παρέχει στους πελάτες της και την δυνατότητα να διαβάσουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο χωρίς να χρειάζεται να έχουν οι ίδιοι μία συσκευή;

Φανταστείτε μία καφετέρια με μεγάλους άνετους χώρους, άνετες πολυθρόνες και καναπέδες, τραπεζάκια για τον καφέ και... συσκευές ανάγνωσης ebook πάνω στα τραπεζάκια.

Τα βιβλία θα βρίσκονται είτε μέσα στα e-readers είτε θα υπάρχει πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη μέσω wifi όπου θα κατεβαίνουν δωρεάν για διάβασμα. Αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα βιβλίο με το δικό του e-reader για να το έχει μόνιμα μαζί του, θα μπορεί να το κάνει επίσης άνετα. Μια συλλογή από συσκευές e-reader θα δίνει και την δυνατότητα σε έναν πελάτη να αποκτήσει την δική του.

Πόσο τώρα θα κοστίζει αυτό; Για τον πελάτη που πήρε έναν καφέ, τίποτα. Αν θέλει να αγοράσει το βιβλίο, τότε η τιμή θα είναι ίδια με αυτή άλλων ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων.

Πείτε μας την γνώμη σας...

3 σχόλια:

  1. Η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα έπιανε. Και τα βιβλιοκαφέ που υπάρχουν δεν έχουν πιάσει ιδιαίτερα στην Ελλάδα (ίσως κάποια ως καφετέριες, αλλά όχι τόσο ότι κάποιος πηγαίνει για τα βιβλία). Οπότε καλύτερο θα ήταν να υπάρχει η δυνατότητα αγοράς συσκευών και σε βιβλιοπωλεία και εκεί να μπορείς να διαβάζεις, δοκιμάζεις, όπως γίνεται και με τα τυπωμένα βιβλία.

    (αν θες να μου επισημάνεις κάτι, στείλε μου email, μην κολλάς link κάτω από post)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο καφέ θα έπιανε μόνο σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα, όπως το Κολονάκι ή τα Εξάρχεια. Το πρώτο όμως είναι πανάκριβο και το δεύτερο επικίνδυνο. Ίσως στην Θεσσαλονίκη... κάτι με γλυκά που αρέσουν και πολύ στους Θεσσαλονικιούς να έπιανε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήταν πολύ ωραίο να υπήρχε κάτι τέτοιο. Υπάρχει ανάλογη εμπειρία στο εξωτερικό? Εγώ καμιά φορά διαβάζω με το δικό reader πάντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή